Origineel cadeau voor vormsel en ideeën voor vormsel cadeaus

"Met een mooie plechtigheid krijgen Christenen de zegen van de helilge geest", met deze definitie moeten we vooral bedenken dat een cadeau voor de vorming niet zomaar iets mag zijn!

Het is een belangrijke stap, vooral voor een jong iemand die de weg naar het geloof aflegd omdat hij dat wil en niet omdat iedereen dat doet. Ideeen voor vormsel cadeaus moeten dus met een beetje meditatie en respect gekozen worden.

Je moet bedenken of een cadeau voor de vorming spiritueel geinspireerd moet zijn of beschouwend, of is het de bedoeling zomaar een presentje te geven, iets dat leuk is en gewoon dagelijks gebruikt kan worden.

3d schilderijen

De eerste schoenen uit de prehistorie werden gemaakt van het vel van dieren of van hout. In de middeleeuwen daarintegen droeg de bevolking schoenen van hout , van leer of van simpele stukken stof dat om de voet heen werd gebonden. Met het begin van de industrialisatie werden de schoenen in de fabriek gemaakt en tegenwoordig zijn ze binnen ieders bereik.

Lees verder

 

Voor het vormsel kan een idee voor een cadeau soms van de ouders komen of van vrienden die de persoon in kwestie goed kennen. Dat kan handig zijn om een keus te maken en om niet het risiko te lopen om met een dubbel cadeau te komen of iets banaals.

Voor een vormsel zou je denken dat er oneindig veel cadeaus te vinden zijn, maar het is geen verjaardag of zomaar een vrolijke gelegenheid, maar een serieuze stap. Het is dus fijn als er suggesties komen.

Als je wat meer weet over de smaak, de voorkeuren, de gewoontes en de hobbies van de persoon is dat een stevigere basis om een goed vormsel-geschenk te kunnen geven.

Met al deze gegevens wordt het makkelijker om een cadeau te vinden, en kunnen we bedenken wat we er voor uit willen geven. Als geld geen rol speelt is alles mogelijk.

Als we wel een beetje moeten opletten en we willen iets van kwaliteit geven wordt het ingewikkelder. En het kan ook een probleem zijn dat ons idee voor een cadeau voor de vorming niet gelijk is aan die van de jongen of meisje die deze plechtigheid beleeft en meestal in de leeftijd van 13, 14 of hooguit 18 jaar is.

 

Als deze jongeren het vormsel doen is een cadeau dat goed scoort iets wat ze stimuleerd en nieuwsgierig maakt, en niet iets dat alleen een steriel status simbool is en waar ze verder niks mee kunnen.

Juist omdat het een moment van groei en beschouwing is moeten cadeaus voor de vorming iets meer te bieden hebben, zo zou het bijvoorbeeld iets over de persoon in kwestie kunnen vertellen.

Het zou misschien een idee kunnen zijn om de weg die het meisje of jongen gaat om het vormsel te mogen doen vast te leggen met beelden, zodat het iets blijvends is in bijvoorbeeld een collage voor aan de wand of nog beter een sirds!

Dat is wel heel toepasselijk voor een geschenk voor de vorming? In de driedimensionele beelden zou je foto's van de jongen of meisje kunnen doen, maar ook foto' van dingen die ze leuk vinden, bv, een yamaha of een grappige foto van een puppy. Met wat hulp en goede raad van vrienden en familie, wordt het een stuk makkelijker om een cadeau bij de vorming te geven dat helemaal in de smaak valt.